Tuesday, 11 June 2013

Bunga Tisu @ Bunga Crepe...

Maybe korang2 dah terer pun bwat bende ni...Aku baru bwat bende alah ni semalam mase kakak sebelah aku ni xdew.. Bile kakak sebelah ni xdew,  makanya aku jadi boring.. Bile dah boring, mule la kepala ni macam2 bende pelik nak bwat.. Kehkehkeh... Sebelum ni aku xpernah pun adew minat nak menggubah2 or bwat something2 yang memerlukan kesabaran dan ketenunan yang maha tinggi macam ni.. Tapi bile dah kebosanan, aku pun bwat la bende ni..

Bile aku mule nak bwat, of course la aku perlukan bahan2 kan..? Alamatnyew, tisu kakak sebelah ni jugak la jadi mangsa.. Hikhikhik... So, aku pun mulakan lah dengan bismillah... Hmm.. Mase dah sampai separuh, aku rase macam nak campakkan jew bende alah ni sebab aku tengok xgebu pun macam dalam gambar2 kat tenet tu.. Xkan la bunga crepe pun orang nak edit kasi gebu kan..?huhuhu.. Tapi. pesen aku pulak, slagi bende tu xsiap, aku xpuas ati.. So, aku teruskan perjalanan yang penuh berliku nih..huhuhu.. Hasilnya........

Yang ni mase separuh siap...

Tadaaaa...ni bile dah siap..

Oklah kot bagi first timer macam aku... Kalau korang nak lagi colorfull n cantik korang boleh gune kertas crepe yang lembut tu taw.. Yang aku ni gune tisu muka biase tu jew.. Tu jew yang hado semalam selain tisu tandas...Kehkehkeh.. Selamat mencuba..



13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak linda. alahaiii buat sheila rindu nak kawin balik je rasa. masa kawin dulu sheila buat sendiri hiasan hantaran guna crepe paper ni. best gila. sampai lebam2 tangan ni. good luck kak linda. buat warna warni sikit. comel dah sheila tengok tu >___________<

anggun said...

waalaikummussalam sheila...untung la bwat sendiri..akak sajew2 jew nak test skill...kakaka...tu pun mujur adew tisu..hehehehe

aNa said...

OMG.. tak sangka!! patut le abih tisu ni..

anggun said...

hahaha..usah menipu la yew kak ana..nak balut badan akak pun cukup lagi ni haa..kehkehkeh..

nuha ahmad said...

saya tak tahu pun cm ne nak buat tu hehe

anggun said...

nuha...sy pun xpernah taw bwat ni..semalam gigih search tutorial..hahahaha

Ratu Hatiku said...

Linda...cantiklah bunga tu. Leh ajar akk nnt cara2nya.. :D

anggun said...

hahahaha..kak lyn blh google tuto utk bwat bunga crepe ni..sy pn google jew semalam...

Cho Zila said...

boleh google yerk.. kena rajin ler kan....

::EIDA:: said...

ida tak reti buat.......... tempah terus.. hahahah. tp lepas ni nk kne blajar kot buat.. huhuhuhu

anggun said...

kak cho zila..yew..kene rajin..hehehe

eida...blajar bwat skunk utk kenduri along nanti..hehehehe

Nory Zoulkefle said...

wahhhh menjadikkk jugak...
pasni boleh lah buat bisnes kak...hehe

anggun said...

nory...jadik mmg jadik tp klu sampai nk bwat bisnes tu,xdapek la dik oi...hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...