Tuesday, 31 July 2012

Lagu Raye...

Arini masuk 11 ari berpuasa tapi kawan sebelah aku ni dari last week lagi dah pasang lagu raye... Aci x..?hahahaha.. Bukan stakat tu jew, jadual cuti raye pn kitowg dah isi sebelum puase lagi... Waahhh... Kelasss kau Maria... Semangat nak beraye dah berkobar2 dari awal lagi... X macam tahun lepas...Sebab tahun lepas raye kat Ipoh..wahahahaha... Actually, aku xkisah pn nak raye manew2 tapi sebab dah 8 tahun aku xbalik beraye kat Pahang, so tahun ni rase nak beraye kat Pahang plk... Tok aku pn dok KL mcamnew nak balik raye kat Pahang kan.. Tapi tahun ni Tok cakap nak balik Pahang raye ni...

Cakap pasal lagu raye, lagu raye yang manew kowg suke..? Macam aku, xbanyak yang aku suke.. Adew sesetengah jew yang sedap di pendengaran telinga aku... Kalau lagu raye yang baru2 ni lagi haram aku nak hengat... Antara lagu raye yang aku suke, Anuar Zain & Elina - Suasana Hari Raya, Hail Amir & Uji Rashid - Seloka Hari Raya, Allahyarham Sudirman - Balik Kampung, Aishah - Pulanglah.. Tu jew la yang aku suke.. Balik2 aku repeat yang tu jew..wahahahaha...


Mari Membantu Meringankan Beban Ibu Tunggal..

Quick entry jew ni... Tengah merewang2 kat blog kengkawan, tetibe terbaca kat blog eyriqazz tentang penderitaan seowg ibu tunggal yang menderita penyakit misteri.. Aku pun terus melawat blog milik Alia Haryanie. Macam biase, aku kan memang xboleh tengok keadaan ibu dan anak yang susah macam ni.. So, aku pn terpanggil untuk share n membantu setakat yang aku termampu... Di bulan yang penuh kemuliaan ni, marilah kita samew2 membantu meringankan beban saudara kita ini.. Mungkin sedikit sebanyak dapat meringankan beban yang ditanggung... Semoga jasa kalian semua dibalas dengan kebaikan..


sayunyew hati tengok anak kecik ni...

setia menemani ibu yang sakit...

Daripada apew yang aku taw, Haryani kini berada di HUSM. Jika tidak dapat membantu dari segi wang ringgit pn, marilah kite sebarkan di wall dan sebagainya sebagai tanda prihatin kita. Segala sumbangan boleh disalurkan kepada : 

Maybank Acc No :164034266923 
Nama : Haryani Binti Mat Hussin
Lebih lanjut : 
http://aliaharyanie.blogspot.com
 Semoga saudari Haryani kekal tabah n terus berjuang melawan penyakit yang dihidapi. Semoga doa kami diterima dan saudari akan pulih seperti sedia kala.. Amin...

Monday, 30 July 2012

Baju Raye Anggun

Hmm... Nak tengok baju raye Anggun yang kedua...? Yang pertama dah tengok dah kan..? * alaa.. yang pokodot tu...* Baju ni daddy Anggun yang beli mase malam Sabtu aritu.. * Hmm..pandai jugak laki aku pilih baju Anggun ek..*  Aku pn bagi la Anggun pakai baju tu pagi semalam... Skali dengan cekak yang aku beli kat KLFC.. Nampak sweet jew Anggun... Baru la nampak macam gegirl...huhuhu... Tapi, bile dah pakai, Anggun xnak tanggal la pulak... Die ingat, nak g jalan... Hahahaha... Petang2 ckit kite jalan yew cyg... Nah tengok baju Anggun...

V





V





V





V

 

Dah boleh g raye dah... Tapi baju raye Anggun xdew poket nak kumpul duit raye nnti... huhuhu...

Mood Haru Biru...

Semalam, aku dgn En. Suami berbuka kat luar.. Dah puas cari2 tempat makan, last2 dapat meja kat Flaming Steamboat Buffet kat Danau Kota.. Sampai2 jew kat ctu, memang crowded gle.. Aku dah start rase nk bla jew.. Aku memang xsuke nak makan berebut2 ni.. Kalau owg ckp makan berebut2 tu yang best, menipu jew.. Xdew manew bestnyew..

Nasib baik la adew Anggun... Penyejuk ati aku...



Dat time memang dah dekat sgt waktu berbuka, nak xnak aku gagahkan jugak la walaupun sebenarnyew ati dah bengkak gle n rase macam nak bagi penampar gune kaki kat laki aku ni.. Die ingat cni Ipoh kew senang nk dpt table last2 minute..? Dah dpt byr n dapat table, kitowg pn duduk la.. Dah duduk, skali lagi die naikkan darah aku yg mmg xturun2 dr td ni... Die soh aku amek makanan plk... Eehhh...lagi la gua hangin... Aku dh ckp aku xsuke ramai2 owg.. So, die la yg patot g amek kan..? * Eeee... abis teros pahala puase aku...* Aku ni pesennyew, kalau owg dh spoilkan mood aku dr awal,mmg sampai pagi esok la mood aku xelok.. Lantak la ko bercakap dengan aku, mmg aku bwat ko mcm xwujud jew la jwbnyew.. ( Jangan igt aku tulis ni sbb laki aku xbace blog ni.. Die slalu jew skodeng blog aku ni ha.. Biar die taw ckit.. Laki aku ni klu ckp terus terang mmg die lambat nak paham ckit.. Kene bwat mcm ni bru die adew akai... Nnti bru die tnyew blk, "btl kew perangai ayg mcm tu..?" Eh..time tu aku rase mcm nk bg pelempang..)

Dah abis mkn, kitowg g KLFC.. Hajat ati nk cr pampers Anggun n mknan die.. Last2 xbeli smpai kew sudah sbb daddy die cbok try baju.. * nasib baik beli...kalau xbeli mmg sajew menempah la dengan aku..* Laki aku ni  memilih baju macam ppuan... Even aku shopping pn, xdew nak try baju yang samew sampai 5 kali... Huh...!! Anggun pun naik fed-up menunggu daddy die yang dah macam ppuan pilih baju..



Buah ati mommy...


Saturday, 28 July 2012

Rindunyew kat Anggun..

Arini cuti so, xdew apew2 aktiviti yang menarik dlm bulan2 puase ni.. Nk ajk En. Suami kang adew yang mintak bukak puase kat aku kang... Bukannyew kuat sgt iman pakcik tu.. Mengalahkan budak kecik.. Nak jew aku bagi pelempang laju2 rasenyew ble merengek2 kat aku cakap lapar..

Daripade aku layan bende yang mengurangkan pahala aku, baik aku layan Anggun ni haa.. Tapi Anggun tdo la pulak.. Ble Anggun tdo, aku jadi bosan.. Jadi rindu sgt nak tengok perangai die...

Mommy join skali la ek...

Kekdahnyew untuk mengelakkn bosan, tdo skali dgn Anggun.. Baru xbosan...kehkehkeh...

Friday, 27 July 2012

" I Love You " ?

Eh...

Apew ni...?

I'm married hokay...

Ok..

V




V




V




V




V

Tadaaa...

Ni chocolate yang kawan2 bwk balik dari outstation selama semggu kat Langkawi... Terima kasih daun keladi...kalau pg, nak lagi...kehkehkeh...

TGI Friday...

Sapew yang xseronok ble sampai ari Jumaat..? * except bagi pekerja yang terpakse bekerja on weekend la kan...* Arini, pagi2 lagi Anggun dah sengih..Hmm.. Memang xkan tdo balik la tu kan... Mommy nak kene g keje ni cyg.. Dok umah elok2 jangan buli mak k... Baru jew terbace artikel bayi dikelar dileher dan dicampak di tempat pembuangan sampah.. Dengan kuasa Tuhan, bayi itu masih hidup dan dilaporkan semakin stabil.. Kelaran sepanjang 5cm tu tidak betul2 mengene pada urat yang boleh membawa maut... Baby tu dijumpai oleh seowg pengutip barang terpakai dalam sebungkus plastik bersama uri yang masih melekat.. Kenape la manusia arini semakin kejam...? Manew hilangnyew nilai perikemanusiaan..?


Semoga Allah lindungi baby ni... Stay strong dear...

Thursday, 26 July 2012

Anggun feat Yuna - Terukir Di Bintang



Kalau kowg nak taw, ni la lagu feveret Anggun n this is serious.. Kalau die xnak tdo or tgh bwat nakal, kalau dgr lagu ni, sure die akan behave herself suddenly.. Banyak kali jugak aku perhatikan, memang ni lagu feveret die.. Nanti bile dengar lagu ni, die akan senyum memanjang... Sejak die adew permainan bintang die tu, tiap kali dgr lagu Terukir Di Bintang ni, sure Anggun akan seronok...


Skunk ni kalau nak tdokan Anggun, aku just pasang lagu ni... Thanx Yuna...hehehe...

Ganasnyew Anggun...

Haa.. Semalam balik keje, Anggun tengah meneman mak aku masak..( Anggun teman mak aku kew mak aku yang kene teman Anggun...?) Then, aku pun amek la Anggun, bawak g depan tv.. Bagi die air.. Nah tengok aksi die minum air...

Dengan penuh sopan dan tatasusilanyew...

Lu langsi, lu matiiikkkk...hahaha...

Anggun...xmo sampai besar macam ni eh... Nanti takot kaki mommy pulak yang naik...wahahahahaha...

Kerana 'NANTI'...

Huhuhu.. Nak nangis rasenyew... Semalam kan aku adew bwat entry pasal jam MNG tuh.. Kalau lupe, tgk KAT SINI. Arini baru ingat nak beli tapi dah abis... Tinggal yang xcantik jew... Ni yang boleh spoilt mood sampai aku jumpe something yang boleh merawat mood aku nih.. Memang terus rase down kot... Hangin pulak gua... Sume sebab wujudnyew perkataan NANTI ni laa... aptb... Memang owg cakap jangan tergopoh gapah dalam membwat keputusan tapi kalau bertangguh, macam ni la jadinyew... Dat's why i won't think twice when i want get something. But, different with my hubby.. He always said 'NANTI' and everythings delay or i'll missed the chances to get what i want... Even for a small matter he MUST say 'NANTI'.. N I HATE THAT...!! What the typical Malay...  Huh.. STOP talking about him n MNG watch.. I need something relaxing... Fuh..!! BAD MOOD pls GO AWAY..!! To welcome the GOOD MOOD lets enjoy this pic...

Image 1

Image 1

Image 1

Image 1

Image 4

coupon from Monz Beauty & Soul Klang Valley - Selangor

Libur yok....

Wednesday, 25 July 2012

Juadah Berbuka...

Baru masuk ari ke-5 puase, aku dah xtaw nak masak apew dah... Ari2 keje aku dengan kakak sebelah ni google resepi nak masak untuk berbuka...hahahaha... Asal kul 4 jew dah start cari resepi... * sebab kitowg balik 4.30 hokay...* Kat dalam fridge tu adew ayam, ikan n udang tapi still blank jugak nak masak apew..
Balik ni aku ingat nak masak ayam masak kicap dengan sup sayur jew la kot... Dah banyak ari makan macam2... Tapi bile pk2, semalam dah makan ayam.. Ari2 makan ayam, kang rupe aku pn macam ibu ayam... Eh..tu istilah lain kan...  So, tengok jew la nak masak apew japgi... Akak sebelah aku ni ha, xabis2 dari tadi nak masak rendang ayam cili padi nyew tu.. Hahahaha... Yang kakak sowg lagi tu sibuk soh upload gambar... Macam2 ragam bulan puase ni... Aku rase macam nak makan ketam masak lemak cili api.. Tapi ketam xdew musim lagi... Kene tunggu lagi la ni jawabnyew...

Sedap kan...nyum...nyum...

Anggun & Keypad Blackberry...Mommy & Jam MNG

Apew kew xdew kene mengene langsung tajuk kat ats ni kan.. Nak kate pantun jauh skali, sajak lagi la tidak.. Hahaha... Cite asalnyew, aku mintak kat En. Suami nak beli jam tangan MNG.. Memule hantar 1 msg, die xreply... Aku tanyew skali lagi 'boleh kew x..?' pun die xreply.. Then aku pun bwat xtaw jew laa.. Pegi merewang blog kengkawan pagi2 ni... Then sampai 1 msg.. ' Adoi... anak b ni bwat keypad hp ayg hilang..huwaaa...nk nangis rasenyE '. Aku pun apew lagi, gelak dulu la bace msg tu...*xpasal2 Anggun dipersalahkan..huhuhuhu... Mentang2 la Anggun tu xpandai bercakap..* Xlame lepas tu, En. Suami pn call.. * die igt aku xbace msg die la tu...*


En Suami : B.. anak b tu dah hilangkan keypad ayg...* bace dalam keadaan merayu2..*


Aku  : Keypad apew yang hilang...? ( sambil dah tergelak2 sakan...)


En. Suami : Keypad 'E / 2' yang dah tercabut anak b korek...


Aku  : Amboi3...mentang2 la Anggun tu xpandai cakap, suke2 jew ayg nak cakap die yang bwat  eh...hangan suke2 nak salahkan anak b tu k... manew pernah die korek2 keypad ayg...


En. Suami : Adew...anak b tu pernah korek2 keypad ayg tu n tercabot.. Tapi ayg sempat pasang balik... b la ni.. Asal Anggun nangis jew b bg die hp ayg...


Aku  : Jangan nak tipu la ayg.. b slalu bg hp b, xdew pn die korek2 keypad b...(masih lagi tergelak2 mintak penampor..)


En. Suami : Memang laa...hp b manew adew keypad...&%*/$! ayg xkire...b kene cari kat mudah adew jual x keypad bb sampai dapat...


Aku  : wakakakaka...lalalalaaa...


Anggun...Anggun...xpasal2 mommy pulak yang kene paw dengan daddy...mommy baru nak paw daddy jam MNG...huwaaaa...mommy pulak yang nangis....sob...sob...sob...

Image 5
Hanya mampu menengok jew laa...huhuhu...

Tuesday, 24 July 2012

Anggun Di Usia 8 Bulan

22 Julai lepas, Anggun dah genap 8 bulan... Rase macam baru lagi jew aku bersalinkan die... Xlame nnti dah berlari anak aku tu haa... Skunk ni pun dah laju kew depan n dah pandai angkat bontot.. Cume lutut die jew belum kew depan lagi... Memang raye ni aku xboleh nak melaram la sebab dok kejar Si Bambam ni.. Semalam pun, Anggun dah melangkah sebelah lutut die... Tu mak aku cakap anak aku ni express.. Die punyew period untuk satu-satu step xlame... memule aritu die mengundur.. Seminggu lepas tu die dah mule melonjak kew depan.. Selang 2,3 ari die memang dah mule kew depan... 2 ari lepas die dah start angkat bontot n lutut die.. X kew cepat tu... Semalam die dah mule dok senget tu.. 2 kali jugak die bwat mcm tu sebelum tergolek... Macam biase la anak aku tu, xtahan sakit... 1 umah blh dengar die nangis... Tapi bukan lame pn.. Lepas tu die melasak balik laa.. Anggun... Anggun.. Sampai Tok aku cakap " xboleh dok diam dalam 5 minit.." Tapi Tok aku cakap budak nakal ni, cerdik bile dah besar nanti... Harap-harap macam tu la yew... Anggun ni mengikut step perkembangan baby.. Xdew 1 pn die skip... Pandai anak Mommy... Xmo ikot shortcut yew...hehehehe.. Diingatkan kat cni, setiap bayi tidak samew yew perkembangan die.. Adew yang lambat, adew yang cepat.. So, xperlu risau k...

Muke nak kerek jew kan....

Kemain seronok lagi dapat lepas...

Salah satu exercise untuk daddy...hahahaha

Gigi Geraham Bongsu

Arini dah kembali kew alam realiti k... Dari Jumaat lepas aku MC sampai semalam gara2 sakit gusi yang teramat sangat... Rase macam nak bg penampor jew owg yang bercakap banyak dengan aku... Adew sowg pembekal ni call aku nak amek cheque.. Aku dah btaw cheque adew kat ofis n boleh pg amek dengan officer kat ofis tu haa... Die lagi nak tanyew aku keje kew x, nak jumpe sapew, boleh kew amek cheque dengan owg lain..? Ni sume punce la ni... last2 aku cakap g ofis aku cakap dengan Kak Ana nak amek cheque, then aku terus letak... * berani bwat mcm tu sbb pembekal tu member aku yang sengal...hahahaha* Aku datang ofis arini pn, gusi aku belum betul2 ok tapi tahan ckit la dari semalam... Mulut pun dah boleh bukak ckit... Jumpe kawan2 kat ofis ni xdew lain, asyik nak gelak memanjang walaupun puase hokay... So, aku pun google la pasal gigi bongsu ni...


- Gigi geraham bongsu adalah gigi molar ketiga (terakhir).
- Manusia biasanya mempunyai 4 gigi geraham bongsu, 2 di atas dan 2 di 
  bawah,biasanya keluar antara umur 18-25 tahun.
-  Gigi geraham bongsu atas biasanya tidak banyak masalah,
  tetapi gigi geraham bongsu bawah biasanya tidak cukup tempat untuk 
  keluar,iaitu terbenam atau keluar mencondong.






MASALAH GIGI GERAHAM BONGSU
- Sumbatan makanan berbau busuk
- Gusi yang meliputi gigi bengkak; demam.
- Merosakan gigi di depan serta tulang dan gusi sekitarnya
  (Jika gigi di depan rosak teruk, cabutan gigi depan tersebut (bukan 
  geraham bongsu) mungkin diperlukan
- Gigi depan menjadi berlubang,sensitif atau sakit 
- Pipi dan leher bengkak,mulut tidak boleh buka luas.
- Kesakitan mungkin merebak ke leher,telinga,kepala malahan gigi 
  berdekatan.
- Gigi mungkin melemahkan rahang bawah,lebih mudah pecah apabila 
  pembedahan atau terkena daya kuat.
- Ketumbuhan tidak normal terjadi, menghakis tulang berdekatan.


MENCABUT GIGI
Sebelum dicabut, gigi umumnya akan difoto terlebih dahulu dengan sinar X untuk mengetahui bentuk, kedudukan dan kedalaman gigi. Pencabutan gigi bungsu biasanya dilakukan dengan pembiusan lokal, namun terkadang juga dilakukan dengan bius total. Walaupun tergolong operasi kecil, pencabutan gigi sebaiknya dilakukan secara profesional oleh doktor gigi, mengigat komplikasi yang mungkin timbul saat dan selepas penyingkiran.

Memang agak payah nak bersihkan sisa makanan yang tersangkut kat gigi tu... Puas gosok gigi dah macam pakai braces pulak dah..huhuhu... So, lepas puase ni aku igt nak g cabut la gigi bongsu ni... So,kowg yang adw masalah ni, cepat2 la g clinic k... Kalau gigi tu xkacau gigi yang lain, xdew masalah...


Puasa + Sakit Gusi + MC

Dari ari Jumaat lepas aku dh MC sbb sakit gusi... Gusi aku bengkak sbb gigi nk tumbuh... * jgn gelakkn aku...bkn bby jew yg tumbuh gigi taw...aku yg nk masuk 30 ni pn bru nk tumbuh gigi...huhuhu...* Time2 ni la pn gigi nk tumbuh... Adoyai... Stress woo ble sakit gusi ni... *gigi xkn sakit ok...yg kowg rase sakit tu ialah gusi...* So, aku just rest kt umah jew..bukak puase pn mcm xbest sbb gusi sakit... Nk ngunyah punyewla seksa.... Kalau gi clinic pn, doc xkan cabut time tengah sakit ni... Paling kuat pn die bg pain killer...

Ok, kt cni aku nk reveal resepi mee kari yang aku bwat aritu... Arini rase mcm nk bwat spagetti tp disebabkn aku sakit gusi, kite tunda k...hehehe...

Mee Kari

Bahan2 untuk kuah :

Bawang merah
Bawang putih
Halia
Cili masak ( bukan cili kering yew...)
Mcm ni haa rupe cili masak yew...

Sebuk kari daging or ayam ( bancuh dengan air panas terlebih dahulu..)
Santan ( bergantung pd jumlah hidangan )
Daun kari of course..
Ayam, udang, kerang, fishball, fishcake ( ikut suke nak letak banyak manew..)
Bagi yang makan sayur, blh letak sayur sawi...
Serai

Bahan2 lain

Mee 1 paket
Daun bawang 
Garam secukup rase..
Minyak untuk menumis

Cara-Cara

Mule2 blendkan bawang merah, bawang putih, halia n cili all together...
Then tumiskan sekejap
Masukkan rempah kari yang dah dibancuh td.. Biarkan sampai naik minyak ckit...
After that, masukkan ayam n serai... Biarkan sampai ayam masak..
Masukkan santan.. Biarkan mendidih...
Skunk, boleh la masukkan udang,kerang, fishball, fishcake bagai...
Masukkan garam secukup rase...
Dah sedia untuk dihidang bersama mee yang telah dicelur dengan air panas n daun bawang yang dihiris halus...
Selamat mencuba...


Sunday, 22 July 2012

Entry Sahur...2nd Ramadhan

Alhamdulillah selesai sudah menikmati juadah sahur dan solat Subuh... Nak tdo mcm xngantok.. Seronok tengok Anggun ni tdo... Macam2 pesen.. Actually, mase bujang2 dulu, aku xbangun sahur kalau puase.. Tapi tahun lepas, sejak bergelar isteri, rutin aku bertukar.. En Suami ni jenis perot tong, cepat lapar...hahaha.. So, aku bangun la sediakan juadah sahur... Seronok rupenyew bangun sahur ni... 


Tahun lepas, kitowg masih lagi tinggal skali dengan my Dad.. N last year also, i'd carried my little Anggun.. Thank God that time aku dah blh bau makanan sbb sebelum tu, aku mmg xblh bau makanan.  Aku jadi seronok masak untuk sahur n berbuka..  My Dad n my Hubby pn enjoyed the dishes that i prepared.. *oooh...i missed that moment so much...sob...sob...* This year xtaw la my Dad sahur n berbuka kat manew..huhuhu... Cian kat die..


Tahun ni plk, aku dah adew Anggun n aku sediakan sahur n berbuka untuk my Mom plk sbb my Mom stay skali dgn kitowg untuk jage Anggun bambam tu.. My Dad tggl sowg kat umah die... Tapi kan, puase tahun lepas n tahun ni mmg berbeza.. Tahun ni agk penat ckit maybe sbb Anggun pn BF lagi kan.. Lagi 1 sbb melayan karenah Si Bambam ni laa.. Apew2 pn aku harap aku dapat menjalankan ibadah puasa ni dengan mudah.. Selamat menjalankan ibadah puasa dan solat terawih kepada semua... *aku memang xdapat pegi la sbb adew Si Kecik ni...*

Saturday, 21 July 2012

Amani & Imani

Hmm...semalam balik kew Pahang kunun2 nak berpuase kat sanew...merase la bersahur dan berpuase separuh hari kat sanew... By the time aku type post ni,aku dah pn adew kat KL...hahaha... Malam ni kami akn berbuka beramai2 kt umah my uncle... Yang tu nnti akn diupdate dalam entry lain yew...

Semalam mase lalu highway Karak, nasib baik la xbanyak kete.. Sampai umah tok, rehat2 jap then g umah makcik plk.. Kat cni la start cite tentang Imani.. Anak cousin aku yang beza 2 ari jew dengan Anggun... Diowg berdua ni mcm kembar... Kalau sowg deman, yang sowg lg mesti demam jugak... Slalunyew Anggun akn bwat apew2 dulu, then baru Imani ikot.. Dah la name nyaris2 same..huhuhu.. Suratan atau kebetulan tu ek..

Tengok la Si Anggun...

Dah la naik walker owg, kerek plk tu...

Bile dah jumpe masing2 tunjuk hebat laa.. Tapi yang paling peramah Anggun laa..  * eh,kenape tiap ayataku adew perkataan'laa' ek..*   Ni namenyew ayat kelam kabut sebab terlalu lapar..hahaha.. Dah la puase, Anggun BF lagi..memang lapar gile tapi xpew, setiap titik susu itu adalah pahala...




Tengok...Anggun belum adew gigi dah adew ciri2 kuat menggigit.. Risaunyew aku... Imani dah adew gigi due batang kat bwh... Yang Anggun ni xtaw la bile... Ok..smpai cni dulu kali ni.. Nak siap2 untuk berbuka plk...En Suami dh bising soh siap... Sabar Linda sabar... Kalau bukan bulan puase ni, lantak la nak cakap smpai mulut berbuih pn aku bwat xtaw jew... Huahuahua...


Friday, 20 July 2012

Mee Kari Anggun

Haa..citenyew semalam aku puas mintak resepi dengan kak Ana.. Aku memang xpandai masak mee or bihun or kuey teow... *maggie tu aku reti laa..hehehe...* Balik keje aku pn bergegas kew carrefour beli barang.. Balik umah, aku pn start la masak... Ni lah hasilnyew...

Yes..!!! Sukses...sukses...



Jemput makan yew...

Bab Anggun pulak, die dijaga oleh daddy die selame aku memasak.. Si kecik ni dah semakin lasak n pandai... Anggun dah berjaya bergerak kew depan.. *sebelum ni gear reverse jew..* Nampak gayenyew raye dok keje mengejar Anggun jew la.. Xdew can la nak melaram bagai... Redha jew la yew..

Ni gaye ikan lumbe-lumbe..


Nah amek video Anggun... Enjoy...

video

Thursday, 19 July 2012

Betapa Istimewanya Wanita...


Renungan buat insan yang bergelar wanita. Ketahuilah betapa istimewanya dan bertuahnya menjadi wanita. Bagi kaum lelaki, hormatilah kaum wanita yang bergelar ibu dan isteri. Berikut adalah himpunan hadis-hadis yang berkenaan.
  1. Doa wanita lebih maqbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulallah s.a.w. akan hal tersebut, jawab baginda : “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.
  2. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 orang lelaki yang tidak soleh.
  3. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 orang wali.
  4. Seorang wanita solehah adalah lebih baik daripada 70 lelaki soleh.
  5. Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah s.w.t. dan orang yang takutkan Allah s.w.t. akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
  6. Barang siapa yang membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah) lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail a.s.
  7. Tidaklah seorang wanita yang haid itu, kecuali haidnya merupakan kifarat (tebusan) untuk dosa-dosanya yang telah lalu, dan apabila pada hari pertama haidnya membaca “Alhamdulillahi’alaa Kulli Halin Wa Astaghfirullah“ (Segala puji bagi Allah dalam segala keadaan dan aku mohon ampun kepada Allah dari segala dosa.); maka Allah menetapkan dia bebas dari neraka dan dengan mudah melalui siratul mustaqim yang aman dari seksa, bahkan Allah Ta’ala mengangkatnya ke atas darjat, seperti darjatnya 40 orang mati syahid, apabila dia selalu berzikir kepada Allah selama haidnya.
  8. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Rasulullah s.a.w.) di dalam syurga.
  9. Barang siapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan, lalu dia bersikap ehsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa taqwa serta bertanggungjawab, maka baginya adalah syurga.
  10. Daripada Aisyah r.ha. “Barang siapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.”
  11. Syurga itu di bawah telapak kaki ibu.
  12. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
  13. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
  14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya dan meredhainya. (serta menjaga sembahyang dan puasanya)
  15. Aisyah r.ha. berkata “Aku bertanya kepada Rasulullah s.a.w. siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita ?” Jawab baginda, “Suaminya”. “Siapa pula berhak terhadap lelaki?” Jawab Rasulullah s.a.w. “Ibunya”.
  16. Seorang wanita yang apabila mengerjakan solat lima waktu, berpuasa wajib sebulan (Ramadhan), memelihara kehormatannya serta taat kepada suaminya, maka pasti akan masuk syurga dari pintu mana saja yang dia kehendaki.
  17. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah s.w.t. memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya(10,000 tahun).
  18. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah s.w.t. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
  19. Dua rakaat solat dari wanita yang hamil adalah lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.
  20. Wanita yang hamil akan dapat pahala berpuasa pada siang hari.
  21. Wanita yang hamil akan dapat pahala beribadat pada malam hari.
  22. Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah s.w.t. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah s.w.t.
  23. Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah mengurniakan satu pahala haji.
  24. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
  25. Sekiranya wanita mati dalam masa 40 hari selepas bersalin, dia akan dikira sebagai mati syahid.
  26. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
  27. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun), maka malaikat-malaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
  28. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
  29. Wanita yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.
  30. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya Allah memberi 12 tahun pahala ibadat.
  31. Apabila seorang wanita mencucikan pakaian suaminya, maka Allah mencatatkan baginya seribu kebaikan, dan mengampuni dua ribu kesalahannya, bahkan segala sesuatu yang disinari sang suria akan meminta keampunan baginya, dan Allah mengangkatkannya seribu darjat untuknya.
  32. Seorang wanita yang solehah lebih baik daripada seribu orang lelaki yang tidak soleh, dan seorang wanita yang melayani suaminya selama seminggu, maka ditutupkan baginya tujuh pintu neraka dan dibukakan baginya lapan pintu syurga, yang dia dapat masuk dari pintu mana saja tanpa dihisab.
  33. Mana-mana wanita yang menunggu suaminya hingga pulanglah ia, disapukan mukanya, dihamparkan duduknya atau menyediakan makan minumnya atau merenung ia pada suaminya atau memegang tangannya, memperelokkan hidangan padanya, memelihara anaknya atau memanfaatkan hartanya pada suaminya kerana mencari keredhaan Allah, maka disunatkan baginya akan tiap-tiap kalimah ucapannya, tiap-tiap langkahnya dan setiap renungannya pada suaminya sebagaimana memerdekakan seorang hamba. Pada hari Qiamat kelak, Allah kurniakan Nur hingga tercengang wanita mukmin semuanya atas kurniaan rahmat itu. Tiada seorang pun yang sampai ke mertabat itu melainkan Nabi-nabi.
  34. Tidakkan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya.
  35. Wanita yang melihat suaminya dengan kasih sayang dan suaminya melihat isterinya dengan kasih sayang akan di pandang Allah dengan penuh rahmat.
  36. Jika wanita melayan suami tanpa khianat akan mendapat pahala 12 tahun solat.
  37. Wanita yang melayan dengan baik suami yang pulang ke rumah di dalam keadaan letih akan medapat pahala jihad.
  38. Jika wanita memicit suami tanpa disuruh akan mendapat pahala 7 tola emas dan jika wanita memicit suami bila disuruh akan mendapat pahala tola perak.
  39. Dari Hazrat Muaz : Mana-mana wanita yang berdiri atas dua kakinya membakar roti untuk suaminya hingga muka dan tangannya kepanasan oleh api, maka diharamkan muka dan tangannya dari bakaran api neraka.
  40. Thabit Al Banani berkata : Seorang wanita dari Bani Israel yang buta sebelah matanya sangat baik khidmatnya kepada suaminya. Apabila ia menghidangkan makanan dihadapan suaminya, dipegangnya pelita sehingga suaminya selesai makan. Pada suatu malam pelitanya kehabisan sumbu, maka diambilnya rambutnya dijadikan sumbu pelita. Pada keesokkannya matanya yang buta telah celik. Allah kurniakan keramat (kemuliaan pada perempuan itu kerana memuliakan dan menghormati suaminya).
  41. Pada suatu ketika di Madinah, Rasulullah s.a.w. keluar mengiringi jenazah. Baginda dapati beberapa orang wanita dalam majlis itu. Baginda lalu bertanya, “Adakah kamu menyembahyangkan mayat?” Jawab mereka,”Tidak” Sabda Baginda “Seeloknya kamu sekelian tidak perlu ziarah dan tidak ada pahala bagi kamu. Tetapi tinggallah di rumah dan berkhidmatlah kepada suami nescaya pahalanya sama dengan ibadat-ibadat orang lelaki.
  42. Wanita yang memerah susu binatang dengan ‘Bismillah’ akan didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.
  43. Wanita yang menguli tepung gandum dengan ‘Bismillah’, Allah akan berkatkan rezekinya.
  44. Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti meyapu lantai di Baitullah.
  45. Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang mengeluarkan peluh ketika membuat roti, Allah akan membinakan 7 parit di antara dirinya dengan api neraka, jarak di antara parit itu ialah sejauh langit dan bumi.”
  46. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang, Allah akan mencatatkan untuknya perbuatan baik sebanyak utus benang yang dibuat dan memadamkan seratus perbuatan jahat.”
  47. “Wahai Fatimah, untuk setiap wanita yang menganyam akan benang dibuatnya, Allah telah menentukan satu tempat khas untuknya di atas tahta di hari akhirat.”
  48. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang memintal benang dan kemudian dibuat pakaian untuk anak-anaknya maka Allah akan mencatatkan baginya ganjaran sama seperti orang yang memberi makan kepada 1000 orang lapar dan memberi pakaian kepada 1000 orang yang tidak berpakaian.”
  49. “Wahai Fatimah, bagi setiap wanita yang meminyakkan rambut anaknya, menyikatnya, mencuci pakaian mereka dan mencuci akan diri anaknya itu, Allah akan mencatatkan untuknya pekerjaan baik sebanyak helai rambut mereka dan memadamkan sebanyak itu pula pekerjaan jahat dan menjadikan dirinya kelihatan berseri di mata orang-orang yang memerhatikannya.”
  50. Sabda Nabi s.a.w. : “Ya Fatimah barang mana wanita meminyakkan rambut dan janggut suaminya, memotong misai dan mengerat kukunya, Allah akan memberi minum akan dia dari sungai-sungai serta diringankan Allah baginya sakaratul maut dan akan didapatinya kuburnya menjadi sebuah taman daripada taman-taman syurga dan dicatatkan Allah baginya kelepasan dari api neraka dan selamatlah ia melintas Titian Shirat.”
  51. Jika suami mengajarkan isterinya satu masalah akan mendapat pahala 80 tahun ibadat.
  52. Wanita yang menyebabkan suaminya keluar dan berjuang ke jalan Allah dan kemudian menjaga adab rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya, akan menjadi ketua 70,000 malaikat dan bidadari dan wanita itu akan dimandikan di dalam syurga, dan menunggu suaminya dengan menunggang kuda yang dibuat daripada yakut.
  53. Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat, tetapi Allah akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah.
  54. Dunia ini adalah perhiasan dan sebaik-baik perhiasan ialah wanita (isteri) yang solehah.
  55. Salah satu tanda keberkatan wanita itu ialah cepat perkahwinannya, cepat pula kehamilannya dan ringan pula maharnya (mas kahwin).
  56. Sebaik-baik wanita ialah wanita (isteri) yang apabila engkau memandang kepadanya ia menggirangkan engkau, jika engkau memerintah ditaatinya perintah engkau (taat) dan jika engkau berpergian dijaga harta engkau dan dirinya.
  57. Dunia yang paling aku sukai ialah wanita solehah.
wallahua’lam…

Bayi Lima Bulan Koma Dipercayai Didera Pengasuh Di Kulim..

ALOR SETAR: Seorang bayi lelaki berusia empat bulan kini bertarung nyawa di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), di sini, apabila koma akibat mengalami pendarahan dalam otak dipercayai didera di rumah pengasuhnya di Taman Kota Kenari, Kulim.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah hari 20 Jun lalu, bapa mangsa, Amriizwan Ibrahim, 29, berkata isterinya, Rosmira Ramli, 28, menerima panggilan daripada pengasuh memberitahu anak mereka, Muhammad Taufiq Daniall Amriizwan, menangis dan tidak lama kemudian tidak sedarkan diri dengan keadaan tubuhnya kebiruan serta tidak bernafas.

“Isteri saya dan pengasuh kemudian membawa anak sulung kami itu ke Hospital Kulim (HK) untuk mendapatkan rawatan kecemasan.

“Doktor terbabit memberitahu anak saya tidak sedarkan diri akibat kekurangan oksigen berikutan tersedak susu selain disyaki anak saya didera.

“Bagaimanapun, doktor berusaha menyelamatkan anak saya dan meminta kami merujuk kes ini ke HSB untuk pemeriksaan lanjut,” katanya yang ditemui di HSB, di sini, semalam.

Beliau berkata, dia dan isterinya terus membawa anak mereka ke HSB pada hari kejadian dan anaknya menjalani pembedahan kira-kira jam 11 malam.

“Doktor memberitahu ada pendarahan beku dalam otak dan dua belah mata menyebabkan anak saya koma hingga sekarang,” katanya.

Amriizwan berkata, dia kesal kerana pengasuh itu tidak memberitahu punca kejadian dan tidak datang menjengok anaknya di hospital apatah lagi untuk meminta maaf.

“Saya kesal dengan kejadian ini kerana dia satu-satunya anak tunggal kami. Saya juga bercadang mengambil tindakan undang-undang selepas ini,” katanya.

Menurutnya, pengasuh berkenaan menjaga enam kanak-kanak termasuk anaknya yang berusia empat bulan hingga tiga tahun.

Menurutnya, mereka baru dua bulan menghantar anak mereka ke rumah pengasuh itu memandangkan kedua-dua mereka bekerja.

“Biasanya isteri saya akan menghantar anak kami pada jam 9.30 pagi dan mengambilnya semula kira-kira jam 9.30 malam.

“Selain bayi kami, pengasuh itu menjaga lima kanak-kanak lain yang berusia empat bulan hingga tiga tahun,” katanya.

“Saya pasrah dengan ketentuan Allah dan berdoa anak saya akan kembali sedar dan sembuh seperti biasa kerana kami amat menyayanginya,” katanya.

Dia membuat laporan di Balai Polis Langgar, di sini, berhubung kejadian itu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulim, Superintendan Ghuzlan Salleh ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan itu. -
 METRO

Sayu hati tengok baby ni...

Sebak dada ni tengok keadaan baby ni yang sepatotnyew riang, pandai gelak n meniarap time ni kaku macam ni... Macam entry aku sebelum ni, aku memang anti gle dengan owg yang bwat aniaya kat budak2.. Sebagai seowg ibu yang sangat banyak dengan sifat keibuan, aku rase xsanggup tengok keadaan macam ni terus berlaku... Apew lah dosa anak2 kecik ni.. Kalau owg marah pn diowg tetap senyum.. Xdew rase bersalah or simpati kew..? Atau memang masyarakat skunk ni memang telah hilang sifat2 tu sume..? Bukan nak cakap aku baik tapi aku memang concern dengan hal2 yang berkaitan baby ni sebab aku juga mempunyai anak kecik. Cume beza, anak aku dijaga oleh mak aku sendiri.. Peringatan untuk semua dan untuk diri sendiri jugak, agar menyayangi anak2 ini kerana anak2 ini tidak berdaya dan tidak adew dosa pun.. Semoga Allah sentiasa melindungi anak2 kami.. Jauhkan mereka dari segala musibah.. Amin...

Doa aku semoga adik Muhammad TaufiQ Daniall kembali sembuh seperti sedia kala serta dapat bersama ibu dan ayahnyew yang sangat risaukan keadaan Taufiq. jauhkan la segala keburukan dari adik Taufiq. Untuk ibu dan ayah Taufiq, teruskan berdoa semoga Taufiq cepat sembuh, banyak2kan bersabar dan tabah menghadapi dugaan...


Wednesday, 18 July 2012

Boleh Bawak Hp Ke Skolah... Heaven Kot...


“ Kementerian Pelajaran sedang merangka Draf Peraturan Pendidikan (Disiplin Murid) 2012 yang akan membenarkan pelajar membawa peralatan komunikasi termasuk telefon bimbit dan iPad ke sekolah mulai tahun depan.

Timbalan Menteri Pelajaran, Datuk Dr. Wee Ka Siong berkata, pihaknya bagaimanapun akan menetapkan garis panduan yang mengawal penggunaan alat komunikasi tersebut bagi mengelakkan ia mengganggu proses pengajaran dan pembelajaran di kelas.

Menurutnya, keputusan untuk membenarkan telefon bimbit dibawa ke sekolah adalah selari dengan perkembangan semasa serta mengambil kira faktor keselamatan pelajar.

''Sebelum ini, para ibu bapa pernah beberapa kali meminta Kementerian Pelajaran membenarkan pelajar membawa telefon bimbit ke sekolah, ini bagi membolehkan mereka mengawasi pergerakan anak mereka," katanya. “  - UTUSAN


Hmm.. Apew pendapat kowg...? Bagi aku adew pro & con kat cni.. Dari 1 sudut maybe boleh jadi kebaikan.. Tapi aku rase lebih banyak keburukan dari kebaikan kot... 

Antara kebaikan, parents senang nak taw pergerakan anak diowg.. Anak2 pun senang nak call parents suruh jemput.. And cikgu-cikgi pn senang nak cari ank2 murid kalau ilang.. *ponteng ler tu...* friend finder terus...wakakakaka...

Keburukannyew pulak, nanti banyak la kes2 kecurian, samun n yang paling takot skali menjadi sasaran penyangak2 kat luar sanew yang beranggapan budak2 skolah ni bawak gajet yang canggih-manggih kew skolah... Jangan pelik la kalau adew kes gaduh gara2 berebut tempat charge hp..hahaha... Yang lagi parah bagi parents yang kurang berkemampuan untuk menyediakan gajet2 yang up-to-date macam  ipad,iphone n sgala macam lg laa.. Kalau anak sowg gagah xgagah jugak la nak belikan.. Kalau anak dah masuk 5 owg skolah, tenat jugak nak beli sowg satu yew x..

So, kowg pk2 kan lah dan selamat beramal...


Blog Tutorial...

Hahahaha...since aku pun baru berblog nih, pagi2 sampai2 ofis aku dah menempek kat Kak Mas untuk Tunjuk Ajar Ku Sifu... hahahaha... Tapi memang agak leceh ckit la pade aku... Selame ni aku rajin gak explore n jumpe apew yang aku nak tempek kat blog aku... Tapi yang ni, memang aku betul2 xjumpe.. Sebab tu kene mintak tunjuk ajar.. Haa... Apew yang aku xdapat nak bwat kat Blog aku tu..? Alaaa... malu laa...* sambil sorok2 muke..* Ekcelli...aku nak tempek free ads nuffnang kat footer post aku.. Yang kat atas n kat sidebar tu aku dah expert dah...hahahaha..* dengan penuh rase riak..* Tapi yang kat footer ni, memang aku failed.. So, skunk kowg boleh nengok la free ads nuffnang kat footer post aku... Aku suke nengok bende gerak2 kat blog aku...meriah jew rasenyew...hehehe.. Tq Kak Mas...

Kepade yang berminat tapi xtaw jugak macam aku, nak amek tutorial nih.....



Step 1: Login to your Blogger account

  1. Login to your Blogger account at http://www.blogger.com/start. If you do not have an account yet, please click on the registration link in the same page and follow the instructions given to create your new account.

Step 2: Navigate to Design section

  1. Okay, now you already have a Blogger account, LOG IN to your Blogger account. Then the fun begins... Oh and by the way...
    There are 3 types of ads :-( You May choose either one, but we encourage to use them all
    • The Leaderboard
    • The large Rectangle
    • Skyscraper
  2. Click on the 'little arrow' next to the page list like in the picture below. Go down the list and click 'Template'.

    Clicking "Template" will bring you to a page like the picture below. Click on "Edit HTML" under the Live on Blog picture next to Customize.

    A warning will pop up telling you that directly editing HTML may affect the features, don't worry. Just click "Proceed".
     

Step 3: Inserting Nuffnang ad units

  1. It will take you to a page that looks like the screen shot you will see below. If you are worried about messing it up, or if this is your first time editing HTML then make a backup copy of your current Blogger Template. You can do this by manually copying the codes you see and pasting it in on Notepad or Words. Once you’ve done that, tick the "Expand Widget Templates" and we can proceed.
  2. Adding Large Rectangle Unit:
    - Copy the Large Rectangle code from our Nuffnang Add Ads page. Press Ctrl + F and search for "post-footer-line-3" and locate the element nearby. Paste the ad codes directly above element. Click save and you are done
     
Selamat mencube....

Tuesday, 17 July 2012

Cot Anggun Dah Sampai...

Ari Jumaat lepas, owg kat kedai baby dah hantar Anggun punyew baby cot... Baby cot ni aku beli dengan harga RM419 with mattress.. Kalau kowg nak taw, katil ni slalu yang jual kat Mothercare dengan harga RM899 without matress... Macamanew aku beli murah..? Sebab aku bukan beli kat Mothercare..hahahaha..Kedai yang aku beli ni,amek terus dari kilang.. So, setelah beberapew lame survey, akhirnyew aku n En Suami decided untuk beli jew katil ni... Aku suke katil ni sebab die boleh adjust ketinggian die n penghadang tepi die tu.. Selain tu, kalau agak2 Anggun dah besar nanti, katil ni boleh diubah jadi katil single.. Jimat kan...

Ni mase baru sampai...

Ni la rupenyew....

Haa...cover ni baru beli kat Sogo time sale Sabtu lepas...

Punyew la seronok Anggun dok dalam ni.. Tido lame kemain.. Senang la ckit nak tinggalkan Anggun kalau nak bwat keje or masak.. Anggun skunk bangun tido style senyap.. Taw2 jew, charger hp dah dalam mulut jew...hahahaha... Anggun memang ok dok dalam ni tapi aku yang xlalu nak bangun tengah malam kalau Anggun nak menyusu sebab Anggun ni still BF... Agak dah dekat pagi tu aku angkat jugak tido sebelah aku..wahahahaha... Sampai En. Suami cakap nak letak aku tido dalam cot tu...kehkehkeh...

Owh yew.. Aku beli katil ni kt Bebe Totz yang terletak di Ukay Boulevard..  Aku happy Shopping kat cni sebab owner die husband n wife muda berbangsa Melayu.. Sangat lah friendly.. Korang memang xkan nyesal shopping kat cni..Nah alamat die...


Bebe Totz
No. 6-1, Ukay Boulevard,
Jalan MRR2, Hulu Kelang,
68000, Ampang, Selangor.
Contact
Tel: 03-41616749
Website: http://www.bebetotz.my

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...