Wednesday, 11 July 2012

Dunia Semakin Kejam...

Td tengok berita kat tv3 tentang sowg warga emas yang diragut kat Penang.. Dah la kene ragut, terseret n jatuh kat tengah2 jalan ok... Tapi owg yang lalu lalang kat situ boleh bwat xtaw jew.. Adew yang pandang, then terus jalan... Adew yang xpandang langsung owg yang tengah menggelupur kat situ.. A few jugak la yang lalu kat situ tapi xdew sowg manusia pn yang tolong warga emas tu sampai la die mati.. FIY, owg yang lalu lalang tu jalan kaki ok.. Bukan menaiki kenderaan.. Di mana sifat kemanusiaan dan keprihatian rakyat Malaysia..? Dunia oh dunia...

4 comments:

aNa said...

tu la.. sian kan.. tgk gak berita mlm td. geram tgk org yg lalu lalang hanya memandang jer..

maszmadi said...

tingat kes budak kecik yang kene langgar kat china dulu tu..... speechless lah tengok video tu mlm tadi...

Anggun said...

tu la pasal...macam xdew perasaan jew.. padahal owg tergolek kat tengah2 jalan tu... Yang debab jalan terkangkang2 tu pn blh pandang n terus jew jalan...

Anggun said...

haa..time tu kite rase marah dengan rakyat china yang kononnyew xdew sifat prihatin,xdew perikemanusiaan tapi sebenarnyew, rakyat Malaysia pn samew jew...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...