Monday, 10 June 2013

Sunset @Kuala Selangor

Ni kesah last weekend jugak.. Ari yang same dengan aku g pekene Cendol Bakar tu.. OTW pegi c Mok nampak la signboard Kelip-Kelip Kampung Kuantan..Apew lagi, tergedik2 la Mok nak pegi.. Aku pun layankan jew lah sebab dah alang2 sampai cni kan.. Kalau ko nak ajak aku datang cni semata mata nak tengok kelip2 tu, heyyy.. Aku hempap ko dengan batu nanti... Rela aku belikan sedozen lampu kelip2 tu,ko tengoklah kat umah..

Dah lepas minum cendol n solat sume, aku pun pegi la kew jetty untuk naik bot. (well sampan actually.).hahahaha.. Mase memule taw yang aku akan naik dayung dayung sampan tu, ( bace sambil menyanyi eh..) amatlah kecut perot aku.. Yesss.. Sampan tu yang macam korang bwat sampan kertas tu dan didayung ok.. Hoih...xbrenti mengucap aku naik sampan tu.. Si Merak Kenit aku tu pun diam jew mase memule tu.. Sebab gelap kan.. N die pun belum pernah naik kenderaan yg macam tu..

Tapi, elok jew sampan tu bergerak, die dah mule xnak dok diam.. Aduhai anak... Mommy ni dah la penakot.. Kejap2 die nak dok kat aku, kejap2 die nak memanjat kat bahagian depan sampan.. Aku ni seriau jew takot die tercampak kew dalam sungai tu.. Dah la gelap gelita.. Last2 die dok diam tepi sampan.. Rupe2nyew, hamek kau, sampai kew ketiak die celop tangan die dalam sungai..Wakakakaka.. Patot la diam.. Tapi xpew lah.. As long as die diam,ok.. Jangan tangan ko kene sambar dek jaws sudah dik oi..hehehe..

Tapi aku puas ati la untuk aktiviti ujung minggu yang simple, pendek n bajet macam ni.. Pemandangan pun cantik.. Slalunyew trip yang x dijangka2 macam ni memang seronok.. Surprise die tu lain macam.. Nah layan gambar pulak..







* sume gambar di atas adalah fresh from camera..without editing...





XOXO

8 comments:

Budak Kampung said...

yes subahanallah meme chantek. BK kalau balik kg meme lalu KUala selangor seyes waktu2 petg dia best sgt2

anggun said...

kg BK kat manew..Lumut kew..?

Ratu Hatiku said...

Subhanallah cantiknya...

anggun said...

terpegun kejap time tgk sunset skali dgn rainbow time tu..

anna alaui said...

subhanallah cantek sgt...sy memang peminat sunset..:)

Nory Zoulkefle said...

nory tak pernah lagi smpai sini...cantikkknya....

siti suraya said...

Cantiknya. Hehe btw, rumah saya tak jauh pun dari bukit malawati ni. Selalu jugak ajak mak abah tengok. Btw, saya follow sini ye :)

anggun said...

nory...ujung2 mggu cube la jln2 ke sane...

siti suraya..aritu xsempat nk kew bukit melawati sbb dh ptg sgt..thanx follow cni..nntikan kunjungan balas k..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...