Saturday, 23 February 2013

BANTU Saya Untuk MEMBANTU Mereka...

*sticky post*
*scroll down for new entry*

Hi.. Entry agak serius kali ni... Hehehehe.. Baru2 nih aku telah mengesahkan penyertaan aku bersama 40 blogger yang lain dalam event yang dianjurkan oleh blogger2 jugak untuk melawat dan membantu anak2 yatim ( bukan bin or binti Yatim yew... ) di Rumah Amal Kasih Bestari di Kg Melayu Subang... ( RAKB )

Tarikh untuk melawat kew RAKB ni telah pun diputuskan pada 24 Feb 2013.. Untuk itu, aku mengalu2kan sumbangan ikhlas dari kowg xkisah dari segi wang ringgit or baju2 or makanan or apew2 sajew yang boleh mendatangkan manfaat kepada anak2 yatim ini... Bantulah aku untuk MEMBANTU mereka yang memerlukan nih.. Aku bukanlah berharta sangat untuk membantu dalam jumlah yang besar.. Tapi mempunyai NIAT yang besar untuk membantu mereka yang memerlukan.. Sebab tu aku sentiase mencari saluran2 yang betul untuk aku mendekati mereka2 yang kurang bernasib baik ni.. Alhamdulillah, dalam mencari2 tu aku terjumpa event nih..

Pada aku, walau xbanyak manew pun sumbangan kite tapi dengan sedikit sumbangan yang kite berikan tu dapat la meringankan beban mereka2 ini.. Bayangkan kalau sowg derma RM1 jew pun, kalau 100 owg dah RM100.. Daripada kite bagi kat pengemis2 kat luar sanew tu yang belum tentu betul2 memerlukan, marilah kite menderma sambil beramal kepada anak2 yatim di RAKB ni.. Semoga kite samew2 dapat keberkatan dalam beramal..

Kowang jangan risau sebab duit yang kowg sumbangkan bukan masuk acc aku yew.. Sebaliknyew, sume sumbangan kowang akan dimasukkan kew dalam acc Nor Hidayah Baharum iaitu pemegang amanah bagi Tabung Sumbangan Rumah Amal Kasih Bestari nih... Tapi bagi yang nak menderma baju or keperluan2 lain boleh jew email kat kat aku di anggunbabycloset@gmail.com.. Kalau dekat, boleh jew aku g amek kat kowang k.. Sumbangan beras sangat la dialu-alukan... Kat bawah ni aku sertakan banner untuk kowang hulurkan sumbangan wang ringgit kew dalam acc pemegang amanah dan untuk link kew entry beliau k.. Semoga sumbangan kita yang sedikit hari ini dapat membantu kita di sana nanti.. In Shaa Allah...

14 comments:

Jna marcello said...

aktiviti yg bagus anggun ;)
Na suka

anggun said...

Tq na...

Mrs Velentine said...

anggun..beramal jariah itu digalakkan..MV suka.

anggun said...
This comment has been removed by the author.
anggun said...

Yeah...mudah mudahan dpt membantu lbh ramai lg...

anggun said...
This comment has been removed by the author.
Mr Farid Mrs Nashrina said...

amnoi... feb 2013.. ni namanya sebaran awal....

anggun said...

Mesti laa..terus melekat kt ctu smpai thn dpn...

ejulz said...

bgs aktiviti camni.. teringin gak nak join..

anggun said...

Yup ejulz..di samping dpt membantu,kite jgk dpt beramal..klu adew next event nnti blh join k..

::EIDA:: said...

Dear anggun, pasal rumah amal tu belum oofical pergi.. yang itu kami buat lawatan TAK rasmi. Ida ade metion dalam entry tu kan ?? Sebab nk tgok gmbran sebenar.. Event Melawat Anak Yatim tu pda 24.2.12 tu.. Harap tak salah paham ;)

NugRuL SakuRa said...

alhamdulillah....semuanya da selesai... jumpe gak ur blog...hehehe sebelum balik dr program tuh nurul ade tanye nama blog sis.

Zana Adieyza said...

Alhamdulillah event tu berjalan lancar.. next event boleh la kita join lagi kan.. boleh lebih kenal.. :)

zana dah follow.. nice blog dear..

anggun said...

yeah...alhamdulillah sume dah settle...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...