Thursday, 9 August 2012

Alkisah 9hb Ogos...

Adew apew dengan 9hb..? Bagi penjawat2 awam macam aku, taw la kenape 9hb ni jadi ari yang dinanti..hahaha... 9hb bonus masuk skali dengan gaji bulan September.. Best kan...? Memang best tapi lepas raye nanti tengok la muke masing2 macam cicak berak kapur sebab hazab nak menunggu gaji bulan Oktober pulak..huhuhu.. Time ni kene pandai bajet... Silap2 boleh burst..huhuhu...

Pagi2 lagi sampai opis kakak sebelah aku nih dah check M2U.. Aku xberani nak tengok sebab bile aku tengok, mule la aku nak blanjew..huahuahua.. Apew2 pn harus berjimat cermat untuk mase2 kecemasan kan... So, kepada penjawat2 awam semua, berbelanjalah dengan berhemah.. Nak blanjew sakan pn xsalah.. Blanjew lah..duit kowg kan...

Bagi aku, persiapan raye aku dah almost complete.. So, tinggal ckit2 jew lagi.. Tinggal nak cari dress Anggun dengan baju melayu daddy jew.. Yang lain2 sume dah settle.. Baju mak pn dah beli... Spend duit untuk terus bernafas sampai ujung bulan depan plk...sob...sob...


p/s : Time ni la pn roadtax nak mati... Adoyaiii...

4 comments:

♥Mr.Petak♥ said...

fuyooo.. leh la belanja makan MrPetak yer :) hehe

anggun said...

stakat blanjew makan,apew adew hal mr petak...makan roti petak nak..?hahahaha

afzalsukasuki said...

yeah bonus dah masuk tapi blom tengok lagi.tanak kuakan lagi la huhu sayang.kumpul sekali ngan gaji next wik :D

anggun said...

tu la pasal..aik...?gaji xmasuk skali ek...hazab tu nak tggu gaji bulan depan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...