Tuesday, 7 August 2012

Nasi Kandaq Beratoq...

Hmm...apew hal pulak tetibe kuar cite nasi kandar time2 puase ni kan..? Kesahnyew, aku n my hubby plan nak pekene Nasi Kandaq Beratoq kat Penang raye nanti.. Balik Ipoh then terus g Penang jenjalan kat sanew.. Memang fenomena kot Nasi Kandaq Baratoq ni.. Bukan stakat kat Penang jew, owg luar pn ramai yang taw pasal Nasi Kandaq ni..Adoi...Kecur air liur pulak rasenyew dengar pasal nasi kandar ni...

So, aku pun google la pasal nasi kandar ni.. Kedai ni terletak kat Jalan masjid Kapitan Keling.. Owg sanggup beratur selame sejam semata-mata nak makan sepinggan nasi kandar jew.. Hebat betul penangan nasi kandar ni kan..? Aku akan terus google pasal nasi kandar ni untuk taw betul2 kat manew Masjid Kapitan Keling ni.. Nanti dah pegi, xdew la tercari2... Kalau adew sapew2 yang taw tolong bagi info eh..

Selain Nasi Kandar Beratur ni, adew 1 lagi nasi kandar yang femes kat Penang ; Nasi Kandar Line Clear... Tapi aku memang dah aimed Nasi Kandar Beratur tu.. Sebab tu aku dok google yang tu jew... Daripada apew yang aku bace, banyak review mengatakan owg dah start beratur dari pukul 9 malam lagi walaupun kedai tu bukak kul 10 malam.. So, kowg nantikan entry aku tentang Nasi Kandar Beratur ni k.. Adakah sehebat yang diperkatakan atau indah khabar dari rupa..

Apakah...?

6 comments:

Remy hazza said...

first time dengar....kalau line clear tu seantero malaysia dah tahu......
nanti kami nak pi cari lah...nasi kandar beratuq!

E'in said...

mak ai.. pnjg gile org beratur!

anggun said...

cari...jangan xcari...tepeng dengan penang xjauh mana kan...

anggun said...

tu la pasal...actually,blakang dr ppuan tu pn adew owg lagi tu...

aswadz said...

ari tu bersahur kat nasi kandaq beratur. tp belah perai punyer.

anggun said...

owh...adew banyak cawangan kew..?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...