Thursday, 2 August 2012

Segmen : Dimana Anda Beraya Bersama Phat Corner




Ok.. Tahun ni aku n family akan beraye di RAUB Pahang dulu sebelum balik kew kampung suami di Ipoh Perak... Actually, dah 8 tahun aku xbalik raye kat Raub sebab nenek aku pn dok KL kan.. Tahun ni Nenek aku cakap nak balik raye kat Raub * setelah sekian lame jadi Tanggang kan...hahahaha..* Kowg taw x Raub tu kat manew..? Ramai kot yang xpernah dengar name tempat ni... Tapi kalau aku cakap tempat Mona Fendy bunuh Datuk Mazlan dulu, sure kowg boleh ingat kot..hehehe.. Skunk ni, Raub dah jadi makin pack sebab Raub merupakan laluan utama kew Kelantan..

Actually, kalau nak sampai kew Raub ni memakan mase 1 jam suku jew tapi disebabkan musim2 perayaan yang manew owg2 Kelantan juga menggunakan laluan ni, maka perjalanan boleh memakan mase sampai 8 jam.. Hmm...Boleh sampai Tokyo dah time tu..kehkehkeh...
Kat Raub ni xdew apew2 sangat pn yang menarik.. Tapi bagi penggemar water rafting, boleh la pegi kew Jeram Besu.. Kat ctu memang famous untuk sukan air lasak ni...N ramai jugak owg mati kat ctu..serammm...    Lagi satu kalau nak g waterfall, boleh la pegi Lata Jarum.. Air die memang sejuk sampai kew tulang... Selain tu, kowg juagk boleh pegi Fraser's Hill salah satu tempat peranginan yang xjauh dari Bandar Raub.. Ni salah satu kawasan tanah tinggi yang berhampiran Raub.. Kat cni boleh  la nak relax2..

So, kowg boleh la search tempat2 yang aku btaw tu eh... Selamat pulang berhari raya.. Pandu dengan selamat dan patuhi hadlaju yang ditetapkan...Padahal, aku pn xikot...kehkehkeh... Apew2 pn semoga kite sume selamat sampai kew destinasi yang dituju k... Xkire la macamanew pn kowg nak drive.. Kalau kene saman bayar jew la k...

Antara yang mungkin taw tempat ni....

Kak Intan
Kak Ana
Kak Mas

24 comments:

Phat said...

Tq join segmen ni.. Aku baru g Raub bulan lepas buat keje hehe..Anyway selamat berpuasa dan Selamat Menyambut hari raya..

Nape lambat na 9 hb ni hehe ;-)

Anggun said...

xsabar nak dapat bonus la tu...hehehehe...

Bitt (doubeIS) said...

salam kenal...datang dari blog phat :) berhati2 ketika balik ke kampung :)

Anggun said...

salam perkenalan...terima kasih atas peringatan tu...

lynn kamarul said...

membalas kunjungan. salam perkenalan.

iena_mieyna ^^ said...

saya tau raub tu dkt mana..tp x pernah sampai lagi..hehe.. salam ramadhan.. :)

iEdA said...

owh..sy kat perak jgk...kira raya senegeri lah kita naty..hehe..ida tau raub sbb pak lang tinggal kt sn...singgah dr segmen yg sm ^_^

Anggun said...

salam perkenalan...

Anggun said...

jemput2 la datang...salam ramadhan...

Anggun said...

owh...yew kew...?perak kat manew...?

misz_eyza said...

cik mai sini dari blog phat...

wah seronoknya ada kg boleh balik yer...tp memang lama giler yer sampai 8 jam tue kalau nak balik raya...apa2pun hati2 semasa memandu dan selamat makan kuih raya yer hihi...

Anggun said...

baru tahun ni la pn nak balik kg..kalau x,raye kat kl jew...tq atas kunjungan ni..nntikan kunjungan balas dari saye yew...

anna_nana said...

whoaa~ prg raub upa nya. abg ipar kecik pon ad yg dari raub. hiikk..
samat berhari raya.. :)

LubLy said...

dari segmen yg sama..salam ukhuwah..

bestnye kg jauh2..

anggun said...

salam ukhwah...baru tahun ni la pn nak balik kg...kalau x,raye kl jew...hehehehe

anggun said...

hikhikhik..jom la jalan2 raub plk...rajin2 la singgah yew...hikhikhik...

anamizu kaito said...

owhh dok Raub ek? wahh bes tu boleh water rafting!!
selamat hari raya dr cik ana dr segmen phat jugak :)





slm ramadhan,
cik ana

Ismi Iman said...

http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/08/segmen-di-mana-anda-beraya-pada-tahun.html

kak iman dri segmen yg sme
raub??jauh le 2 kak
iman follow akk.selamt bersegmen

anggun said...

salam ramadhan n selamat menyambut lebaran...nntikan kunjungan balas dari saye...

Anggun said...

tq iman..akak akan bwat kunjungan balas k..tungggguuuuu....

Faizul Osman said...

nak raya siap promote kampung lg untuk bercuti... sungguh menarik...

http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/08/menu-idaman-di-bulan-ramadhan-3.html

miss chillax said...

selamat berayer di raub :D tahun lepas kita lalu highway KL-Kelantan ade lalu raub :D

http://misschillax.blogspot.com/2012/08/segmen-dimana-anda-beraya-bersama-phat.html

anggun said...

jem x...?hehehehe...

anggun said...

harus laa...kene jugak btaw tempat2 menarik..menyelam sambil minum air...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...