Wednesday, 12 September 2012

Gelagat Anggun Di Usia 9 Bulan..

Anggun dah pn berusia 9 bulan pada 22 Ogos lepas... Skunk ni dah macam2 yang Anggun pandai bwat...
Agak lame jgk aku x update pasal Anggun kan.. Lepas demam time raye aritu, Anggun dah pandai dok sendiri... Merangkak pn dah boleh 2 3 langkah... Bile time nak merengek, die akan sebut " dadddyyy.." Memule aku anggap tu macam spontan dari Anggun n die bukan sengaje kuarkan perkataan tu tapi bile banyak kali die sebut "daddy" time die nak merengek, aku taw yang Anggun merujuk kepada daddy die untuk mintak something... Tapi kenape die xsebut "mommy"? Huhuhuhu.. Maybe sebab aku slalu exposed kan perkataan "daddy" tu pade Anggun berbanding En Suami yang memang berat mulut... Anggun dah pandai sebut beberapew perkataan mengikut keadaan.. Kalau time die nak susu botol, Anggun akan cakap  " nak nenen.." Kalau aku bagi susu badan, Anggun akan jerit " nak neneeennn..!" Aku pun pelik..betul kew Anggun dah blh bezakan..? Then, aku tunggu sampai time die nak tdo... Slalu kalau nak tdo, die akan minum susu badan... Anggun pun bersuare " nak t*t*k.." Aik...? Betul kew apew yang aku dengar ni..? Memang betul sebab kalau suap susu botol, Anggun akan jerit cakap nak t*t*k... kakkakaka... Macam tu jugak kalau Anggun nak makan... Anggun akan cakap "mamammam.."

Selain beberapew perkataan tu, Anggun dah mule memanjat n berdiri pade kerusi dengan sendiri.. Balang ikan n pasu bunga atas rak tv aku memang dah dialihkan pn... Anggun dah mencapai balang ikan tu.. Dalam fasa ni, Anggun akan mengambil sesuatu dan mencampakkannyew balik... Memang itu perkembangan normal bagi baby pada usia ni.. Ini kerana bayi inginkan keputusan atas apew yang dilakukan... Aku sangat bahagia sebab dapat melihat setiap perkembangan Anggun.. I don't want to miss a thing... setiap perkembangan Anggun akan aku abadikan kat cni...

2 comments:

aNa said...

tahniah anggun...

anggun said...

kite tunggu apew lagi yang anggun akan bwat selain campak hp sy tiap2 ari...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...