Tuesday, 16 October 2012

Makan Dengan KL Tower View...

Arini, masuk ari ke 2 aku berkursus a.k.a mengemas kat Wisma Kraftangan Jalan Tun Perak nih.. Tempat ni memang strategik gile.. Nak g Sogo senang, nak g Masjid India senang.. Pendek kata nak kew manew2 memang senang laa...

Ni first time aku menjejakkan kaki kew cni... Sebelum ni aku just lalu jew.. Arini jugak aku naik train dari umah aku terus kew cni.. Baru aku dapat tgk gelagat2 manusia kat cni di pagi hari.. Masjid Jamek betul2 berada di sebelah ofis ni haa.. Owg kate kalau kentot pun blh dgr..wahahahaha... Aku pun tengok la gelagat mat n minah salleh yang kene memakai jubah n tudung untuk memasuki kawasan masjid.. Comel...

Dalam kul 11 macam tu, aku tengok adew owg perseorangan yang mengedarkan makanan kepada gelandangan2 yang adew di kawasan sekitar Masjid Jamek ni.. Tapi aku tengok, yang xgelandangan pun amek jugak makanan free ni.. Huh.. Niat tu dah baik tapi mendatangkan kesan negatif ble ramai yang mampu dan sihat tubuh badan mengambil langkah untuk tidak bekerja dan mengharapkan ihsan sebegini... Sampai ble..? Pada mase ni aku melihat dan dapat membezakan manusia yang sememangnyew malas dan manusia yang tidak mampu melakukan pekerjaan.. Macam2 perangai la adew kat cni..



Then, mase makan tengahari, aku dengan sowg kawan aku, Kak Ida ni pegi la makan kt Menara OCBC.. Tempat makannyew terletak di tingkat 8.. Bukan jew selesa, tapi makanan kat cni murah gile.. Aku makan nasi dengan lauk daging n sayur baru RM3.50.. Kalau kat Ofis aku mau RM6.50 dah.. Lepas tu air teh o ais RM0.70.. Memang aku salute laa.. Tempat makan tengah2 KL ni adew lagi air tujuh posen. View cantik pulak tu...Kat ofis aku mengalahkan makan kat hotel..

Heart of Kuala Lumpur



2 comments:

aNa said...

murahnye... nnti tetiap ari kita gi lunch kat situ la...

anggun said...

Blh sajew..naik lrt jew..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...