Thursday, 25 October 2012

Pulang Berhari Raya

Adew lagi yang belum balik kew kampung..? Adew... Aku salah sowgnyew.. Masih lagi melangut kat opis yang adew 8 owg jew nih haa.. Tapi arini adew ramai jugak projek staff.. Hahahaha.. Tetibe adew projek staff kan.. Diowg ni adalah anak2 staff yang nursery dah tutup kerana cikgu dah balik raye dulu...kakakaka...

Aku raye aji tahun ni balik belah En Suami.. Dah melalak bagai kene polong dah sebab nak balik kampung die tahun ni.. Padahal tahun lepas raye puase memang abiskan mase seminggu kat kampung die jew.. Xdew pun aku bising..Tahun ni, bile time raye tempat aku, raye kedua die dah bising ajk balik Ipoh.. Memang aku sakit ati laa.. Dari aku pade mulenyew xberkire,tapi sebab perangai saka macam ni, memang aku kene berkire jugak... Patotnyew raye aji xpayah la balik manew2.. Raye KL sudah.. Bukan ko nak bwat korban pun.. Stakat balik kampung nak main badminton, kat KL lagi bersepah court badminton... Die bukan balik kampung nak jumpe mak die sangat pun.. Tu yang bwat aku sakit ati...

Tahun depan kalau macam ni jugak, ko balik la raye kampung ko sowg2 aku stay raye KL jew.. Xdew masalah pun aku raye KL slame nih.. Lagi heaven kot.. Apew yang xdew kat KL nih..Family aku sume kat cni.. Memang dari dulu pun aku beraye kat cni jew.. Balik Pahang pun kalau Tok aku balik Pahang.. Tok aku pun dah macam Tanggang.. Kehkehkeh.. Macam raye aji nih, Tok aku ramai2 g beraye kat Melaka.. Aku jew yang xdapat join.. Huhuhu...

So, mood aku nak sambut raye ni biase2 jew.. Bukan sebab kene balik kampung mentua tapi memang kalau raye aji nih aku memang xdew feel pun.. Xpernah aku amek cuti raye aji.. Kalau dulu, raye puase pun aku xcuti.. Cuti stakat 2 ari tu jew lah.. Sebab raye KL jew xdew kew manew2 kan.. Save cuti aku..

4 comments:

maszmadi said...

ha, cakap ngan incik somi, raya aji kedua balik KL.. ada jemputan, cakap ngan dia.. agak2 dia majuk x?.. haha

anggun said...

Adew sy kesah pun kalau die merajuk..?

. i . n . a . z . said...

takpe, next time kalau kena beraya/balik ipoh, datang la rumah ai. okay!

anggun said...

umah u area manew cik inaz...?kalau dkt apew salahnyew...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...