Wednesday, 19 December 2012

Terpaksa Relakan...

Hmmm... Actually dari malam tadi dah rase sedih n dah nangis2 pun depan En Suami sebab arini Kakak akan dihantar balik pade Mak Tok nyew yang ntah lah.. Susah nak cakap.. Senang cakap, XDEW PERASAAN... Mujur En Suami sangat memahami dan dapat memujuk ati aku yang memang dah hancur luluh time tu.. Setiap ari aku xpernah berenti berdoa agar c Kakak dipulangkan semula pada aku supaya aku dapat membesarkan dan idop macam sebuah keluarga... Dapat spend time 4 ari bersama merupakan beribu rahmat bwat aku... Sure kowang pelik kenape sampai macam ni skali keadaannyew kan..N ni first time jugak aku dapat tdo dengan anak aku sendiri lepas beberapew tahun...

Dah beberapew ari bersama, arini tibe mase untuk berpisah dengan anak aku.. Of course aku sedih sangatttt... Tapi aku nak bwat macamanew, dari aku xdapat jumpe terus anak aku, baik aku mengalah.. KEJAM..??? Xdew istilah yang boleh disamakan dengan owang gile macam ni... Aku tahankan tangis aku sebab aku xnak anak aku menangis.. Bile anak aku menangis, die akan kene marah dan diugut macam2 oleh Mak Tok die yang aku rase macam dah gile meroyan sebab anak die mati... Mungkin kowang rase aku kuang ajar or xpatot bwat macam ni kat owang tua tapi cume Allah yang taw apew yang aku lalui slame ni.. Kesakitan dan penderitaan yang aku tanggung slame ni membuatkan ati aku keras untuk memaafkan..Yew aku nampak kuat di luar tapi jauh di sudut ati aku meronta2 inginkan agar anak aku dipulangkan semula.. Berbekalkan iman yang masih bersisa aku mampu untuk meneruskan idop dan berfikir secare waras.. Aku masih nak tengok anak2 aku membesar..

Hanya di blog aku luahkan segalanya.. Belum pernah aku citekan kat sapew2 tentang hal ni.. Even pade En Suami, aku masih lagi seowang wanita tabah dan mampu menghadapi segala dugaan sebab die xtaw yang ati aku menangis di dalam... Semoga Allah mendengar setiap doa aku dan memakbulkan doa aku yang 1 ini.. Tentang owang tua tu, biar Allah jew yang membalas sebab aku xdew mase untuk pikirkan soal die.. Diharap pada Kakak, jangan salahkan Mommy sebab xdapat membesarkan Hanis macam ibu2 yang lain.. Bukan mommy xcube dan bukan mommy xnak tapi Mak Tok Hanis yang sebabkan sume ni terjadi.. Dah berkali2 mommy cube untuk membesarkan Hanis sendiri tapi gagal... Mommy takot kalau mommy terus memaksa, mommy akan kehilangan Hanis terus.. Walau apew pun yang terjadi, mommy xpernah berenti sayangkan Hanis..





6 comments:

Niswatus Solikah Samik said...

kak... sabar ye kak.. ni semua dugaan untuk akak dan Hanis.. banyak2 kan berdoa supaya semua nya kembali seperti sedia kala.. akak kuat ye! anis doakan akak dan anak akak kembali bersatu..

anggun said...

Tq anis...akak mmg kene kuat demi die...

Mrs Velentine said...

dear sabar yea..sya pernah alaminya dulu..tp sya bekeras ambil anak balik

Cho Zila said...

akak lak yang menangis bacanya.. walaupun akak tidak mengalaminya tapi akak dapat rasakan.. dulu masa anak akak ikut nenek dia atas satu alasan tapi akak tau dia akan balik gak ngan akak dan akak boleh tengok dia setiap hujung minggu.. tapi akak tetap sedih dan harap bendatu cepat berlalu..
oh tidak .. akak berdoa moga diberikan kekuatan kepada anggun untuk mengambil hanis balik .. moga dipermudahkan segalanya...

anggun said...

MV thanx..mmg Sakit kn ble terpakse Berjauhan dgn anak...

anggun said...

Akak cho zila, bukan niat sy nk jauhkan hanis dr nenek die cume sy sbg ibu nk merase besarkan ank sy sndri..dah la hanis kehilangan daddy die ms umur 4 thn..sy xnk die ilang ksh syg sy plk.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...