Monday, 26 November 2012

Anggun & TV AlHijrah

Hazab rasenyew xdew fon 3 ari.. 3 ari jugak aku xdapt update apew2...huhuhu... Aku kan balik emergency ari jumaat aritu..So, segala2nyew lupe.. Risau bile dengar Anggun demam.. So, aku update arini k.. Lepas bawak Anggun kew klinik Jumaat lepas, doctor cakap demam Anggun memang tinggi.. N adew tonsil yang sangat merah kat tekak die.. No wonder la Anggun xnak minum or makan langsung.. After that, aku bau mulut Anggun agak berbau.. Sebelum2 ni xpernah pun.. Ingat nak bawak g hospital balik arini tapi tadi aku bace salah 1 punca mulut bayi berbau ialah disebabkan radang tonsil... So, aku harap, by the time tonsil tu surut, bau tu pun akan hilang...

Alkisahnyew, mase aku balik Jumaat lepas, Anggun dengan mak aku tengah dok tengok tv kat hall... Taw channel apew yang Anggun tengok..? TV AlHijrah.. Ai.. Anggun pun kene fenomena Ustaz Don kew..?hehehe... Xpew lah.. Janji bende yang baik kan..

Mak aku cakap, Anggun memang suke tengok tv AlHijrah ni... Lebih2 lagi ustaz yang dok xakap Arab tu.. Anggun akan dok diam n tengok jew tv sepanjang ustaz tu bercakap... Macam paham jew.. Slalu kalau rancangan lain, dah kew manew2 dah die melilau... Aku peratikan jew gelagat Anggun.. Kejap2 die kerut kening tapi slalunyew muke die tenang jew macam paham apew yang ustaz tu cakap.. Kalau die dengar azan n zikir pun, die akan behaved sepanjang azan tu berkumandang.. Lepas abis jew doa lepas azan tu, lesap balik ntah kew manew.. Yang bestnyew, Anggun akan ikot skali owg azan tu...

Alhamdulillah... Sejuk perot mommy ngandungkan Anggun... Semoga berkekalan sampai besar la hendaknyew... Skali2 tengok Anggun pandai bercakap jew, terus cakap Arab.. Haaa... Hamek kau... Mak ayah Melayu, tetibe anak cakap Arab... Aku hantar terus masuk Al- Azhar... hahahaha


Tengok la tu..Dok diam jew..

Kalau rancangan lain,nak die dok diam mcm ni.?


8 comments:

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

alhamdulilah Angun jd ank yg baik tau,hehehe

kak kalau hantar al azhar jgn lupa hantar saye sekali,hahahah nk tumpang =p

anggun said...

Waahh..pakej tu...hahaha

aNa said...

ustazah anggun... heheh..

anggun said...

Tgk2 diap berhijab,berpurdah bagai...habis mak kau kene tarbiyah..hahahah

maszmadi said...

ahlan wa sahlan ya anggun.....
hurm, maksud nya ape tu yerk anggun.. hehe

anggun said...

selamat datang aunty mas...huhuhu

Nor Salmi said...

Insyaallah, moga Anggun jadi insan solehah..

anggun said...

amin...tq salmi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...