Thursday, 1 November 2012

Nak Sambung Blajar Lagi...

Hehehe.. Dah tua2 baru nak sambung blajar kan... Gedix.. Citenyew semalam.. Aku terbace kat paper adew Diploma Eksekutif kat UM untuk warga yang bekerja.. Actually, sebelum ni aku dah adew bace tentang tu tapi xbace betul2.. Semalam bile tengok jadual kelas n period pengajian, macam berminat la pulak... Tanyew En Suami, die pun cakap, "OK"... Tapi sebelum amek keputusan untuk sambung blajar ni, banyak faktor yang aku amek kire..

So, aku pun risik2 la pade kengkawan yang adew sambung blajar nih... Rupenyew, ofis aku nih adew sediakan pinjaman untuk anggota kerja yang nak sambung blajar.. Course apew yang aku nak amek..? Pendidikan Awal Kanak2.. hahahaha.. Course tu memang adew ditawarkan okay... Tapi aku nak amek Diploma Pengurusan Pentadbiran Dan Operasi la kalau dapat... Aku dah pun isi borang n hantar kew HR... Tunggu surat pengesahan majikan jew nnti...

Kenape aku x sambung course lame...? Wooo.. Tidak la rasenyew.. Biar la jadi sejarah n kenangan aku jew berada dalam bidang tu.. Bukan xseronok tapi otak dah tepu kalau nak amek course yang mencabar2 nih.. Sebelum nih, aku amek course Civil Engineering..Lari bidang kan..? Memang pun.. Aku bertungkus lumus struggle untuk dapatkan CGPA tinggi.. Berbaloi sebab aku dapat A dalam subjek Soil Mechanics, Engineering Science n Engineering Drawing.. Tu pun lepas aku xtdo seminggu siapkan 8 helai pelan bangunan..Dah merase keje dalam bidang nih sekejap.. Memang seronok n mencabar + penat tapi aku puas ati sebab aku mampu berdiri seiring dengan lelaki... Bukan xrindu nak bergelumang lumpur kat site, nak rase xtido malam siapkan pelan tapi mase tu dah berlalu bagi aku...Bagi yang adew family, mase dengan family tu agak terbatas.. Xkan ko nak anak2 ko membesar dengan makan makanan segera jew...? Huhuhu..

Memandangkan aku dah keje dalam bidang admin, so aku rase lebih baik amek course yang berkaitan dengan keje aku.. Owang lain blajar dulu baru cari keje yang sesuai dengan bidang.. Aku x.. Keje dulu baru cari course yang sesuai untuk blajar.. Wakakakaka.. Doakan aku berjaya yew... Amin...

6 comments:

maszmadi said...

ameen..... kurang lah staff sini nnti kalu ko dah sambung belajar... haha

anggun said...

sy xdw kew manew2 pun kak mas..kelas ujung minggu jew..kak akan dgr lagi suare sy memakak kat ofis nnti...

maszmadi said...

oho... bingit jugak la nnti opis yerk... haha

aNa said...

tahniah... pas ni leh pegang jawatan tkp (o) la..

anggun said...

cis...kak mas nih....

anggun said...

ai..tkp (o) jew...?akak xnak kew berKP kan saye..?wahahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...